VOTUL EXTREMELOR MORTAL PENTRU DREAPTA MOLDOVENEASCĂ

Moldovenii au rămas cu gura căscată la spusele lui Băsescu – fostul șef al statului român consideră că Dodon ar fi un rău mai mic decât Plahotniuc. Întrebat cum ar proceda în locul binomului Maia Sandu/Andrei Năstase el a dat următorul răspuns: „Te uiți ce e mai rău: să-l perpetuezi pe Plahotniuc și oligarhia lui la putere sau să fii într-un guvern cu socialiștii. Deci, ori cu Plahotniuc, ori cu socialiștii. Eu l-aș trece în opoziție pe Plahotniuc și m-aș duce cu socialiștii, ca să-l împiedic pe Dodon să ducă țara către Moscova”.  De aici.

Între timp a devenit oficială știrea potrivit căreia întreaga fracțiune parlamentară a Partidului Socialiștilor, adică 35 de deputați, au zburat la Moscova. În comunicatul de presă se arată că vizita este făcută la invitația conducerii Dumei de Stat a Federației Ruse și are drept scop participarea la întrevederi bilaterale cu parlamentarii ruși. Socialiștii au semnat un acord de cooperare cu partidul aflat la guvernare în Federația Rusă, „Edinaia Rossia”, precum și cu partidul „Spravedlivaia Rossia”. De aici.

Și liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, co-președintele Blocului politic ACUM, Andrei Năstase, vrea la Moscova. El a făcut această afirmație la o emisiune de analiză politică a postului de televiziune TV 8. „Aș dori să merg în Rusia, aș dori să fac o vizită în această ţară, mai ales îmi place să merg acolo pe timp de iarnă, căci aşa geruri ca acolo nu mai găseşti în altă parte. Este o țară frumoasă”, a spus politicianul moldovean.

Se afirmă că deputații socialiști ar fi plecat la Moscova pentru a primi indicații vizavi de viitoarea alianță de guvernare de la Chișinău. Probabil. Alta este certitudinea – o alianță Maia Sandu/Andrei Năstase cu socialiștii nu îl va împiedica pe președintele Dodon să ducă Moldova către Moscova, dimpotrivă. În condițiile în care socialiștii moldoveni ar primi Ministerul Apărării, Externele, Internele și Serviciul de Informații și Securitate orice mișcare politică pe care o va face Maia Sandu/Andrei Năstase va fi din timp cunoscută de către socialiști. Destul pentru a ține în frâu orice pornire spre Uniunea Europeană, orice pornire spre România.

Calculul politic pe care îl face Traian Băsescu atunci când împinge fracțiunile parlamentare al PAS și PPDA către o alianță cu Partidul Socialiștilor este eronat. Împingerea Blocului politic ACUM în brațele socialiștilor este una care duce la dispariția PAS și PPDA. Mai țineți minte de nefireasca alianță a creștin democraților cu comuniștii moldoveni pentru cel de al doilea mandat de președinte al lui Vladimir Voronin? În urma acestui vot formațiunea politică condusă de Iurie Roșca a decedat. Mai țineți minte votul comun al liberal democraților moldoveni împreună cu comuniștii din anul 2013? Unde este acum Partidul Liberal Democrat?

Votul comun al extremelor politice din Republica Moldova a avut rezultate proaste pentru partidele de dreapta. E o legitate autohtonă.

Standard

Lasă un comentariu